Zoekt u een broker voor 2017?


Het moment nadert dat veel spaarders hun jaarlijkse rente bijgeschreven krijgen. Wellicht dat velen al voorbereid zijn op de teleurstellende opbrengst die in 2016 mag worden verwacht. Maar als later in 2017 de aangifte inkomstenbelasting moet worden ingeleverd zal dat door de vermogensrendementsheffing nog eens dubbel zuur overkomen. Een vermogen opbouwen is nu eenmaal een stuk moeilijker als er jaarlijks per saldo door inflatie en belasting meer wordt afgeknabbeld dan er aan rente bijkomt. Toch aarzelen veel spaarders nog steeds om de overstap te maken naar het beleggen. De huivering om de overstap te maken is nog steeds erg groot. Wat zijn de redenen daarvoor?

Beleggen is risico nemen

Dat is iets dat er bij ons voorzichtige Nederlanders in is gestampt. Vermogen opbouwen kunnen we in dit land als de besten, zowel op het gebied van pensioenen als spaargelden. Maar zodra het op beleggen aankomt, wordt men nerveus. Misschien komt dat ook door de eerlijke mededeling die alle betrouwbare brokers heden te dagen doen: ‘Met beleggen kunt u de hele inleg verspelen’. Maar wat zijn nu de feiten als het aankomt op beleggen en sparen in de laatste 100 jaar? De afgelopen eeuw was het gemiddelde rendement op een spaarrekening 3% en op een belegging 7%. Gemiddelden die vooral op de lange termijn een groot verschil kunnen maken. Over een periode van 30 jaar levert bij een spaarbedrag van € 300 per maand 7% ten opzichte van 3% een extra rendement op van € 190.000.

Een goed voornemen in 2017?

Veel mensen vergeten dat sparen en beleggen ook prima samen kunnen gaan. Alles draait om de verwachtingen die u heeft en de risico’s die u neemt. Het is in de eerste plaats van belang dat u weet wat beleggen inhoudt en op welke wijze dat tegenwoordig mogelijk is. Laat u daarvoor informeren op de website van een betrouwbare online broker. Kies als beginnende belegger altijd eerst voor de optie van een demoaccount en leer hierdoor zowel het programma als uw eigen mogelijkheden kennen voordat u een besluit neemt om zelf te gaan beleggen. Bij veel spaarders bestaat nog steeds ten onrechte de indruk dat beleggen erg moeilijk is en is voorbehouden aan mensen met een groot kapitaal. Bij de moderne online brokers kunt u met kleine bedragen ook beleggen. Met uitsluitend hefboom als u dat wilt, maar natuurlijk ook als aanvulling op een andere portefeuille, ook als daar een groot deel spaargeld onder is begrepen. Zult u zich ook als belegger melden bij een online broker?


Populair bij online brokers