Plus500


 • Populaire online broker!
 • Favoriet bij Nederlanders
 • Oefenen met demo-account
 • Plus500 review

  Plus500 is één van de bekendste namen in de internationale beleggingswereld. Het bedrijf heeft vestigingen in Groot-Brittannië, Israël en Australië. Het hoofdkantoor van Plus500 is gevestigd in Israël. De online broker beschikt over alle benodigde licenties voor de Nederlandse markt. Plus500 is gereguleerd door CySEC en zijn licentienummer (Plus500CY Ltd geautoriseerd en gereguleerd door CySEC (#250/14). U kunt dus legaal én veilig beginnen met beleggen. Plus500 is geschikt voor ervaren beleggers. Hoewel het een zeer gebruiksvriendelijk platform is, zijn CFD's complexe financiële producten. Ze zijn daarom niet geschikt voor beginners. In hun gratis demo kan je meer ervaring opdoen.

  Plus500: Een CFD broker van formaat

  Plus500 werd in 2008 opgericht door zes oud-studenten van de Technion Institute of Technology in Israël. Het waren Gal Haber, Alon Gonen, Elad Ben-Izhak, Shlomi Weizmann, Omer Elazari en Shimon Sofer die van het bedrijf een groot succes wisten te maken. Dat komt vooral doordat het zestal meteen zeer vooruitstrevend te werk gingen. Plus500 moest een online handelsplatform worden waarop beleggers in CFD's zouden kunnen verhandelen. Deze constructie was op dat moment nog relatief nieuw in de beleggingswereld. Het was een risico, maar er bleek toch veel behoefte te zijn aan zo'n online CFD-platform.

  " Plus500: Een betrouwbare online broker voor CFD's " 

  Tegenwoordig is Plus500 echt een online broker van formaat. Maar het management is nog niet tevreden. Daarom gaan ze continu op zoek naar verbeteringen. Zo blijft het bedrijf nieuwe CFD's aan het aanbod toevoegen, en ook het platform en de app wordt steeds gebruiksvriendelijker. Plus500 heeft namelijk één duidelijk doel voor ogen: ze willen het grootste handelsplatform in CFD's worden. Plus500 doet er dus alles aan om beleggers het beste van het beste te bieden. En dat is te merken.

  Wat zijn de voordelen van Plus500?

  Handelen via Plus500 heeft veel voordelen. De belangrijkste redenen waarom beleggers voor dit platform kiezen, zijn:

  • Het grote aanbod aan CFD's
  • De lage spreadkosten
  • De gebruiksvriendelijke software
  • De betrouwbaarheid van Plus500

  We zullen deze punten hieronder stuk voor stuk bespreken.

  Het grote aanbod aan beleggingsproducten

  Plus500 richt zich enkel en alleen op de handel in CFD's. U kunt bijvoorbeeld CFD's afsluiten op alle bekende grondstoffen, zoals olie, goud, aardgas en koper. Maar misschien handelt u wel veel liever in suiker, tarwe, koffie of katoen. Bij Plus500 heeft u wat dat betreft keuze genoeg. Behalve grondstoffen zijn er ook aandelen (zowel Nederlands als internationaal), beursindices, forex en indexfondsen (kortweg EFT's) beschikbaar. Sinds 2016 kunt u zelfs CFD's op opties afsluiten. In de toekomst komen er ongetwijfeld nog meer beleggingsproducten bij.

  Profiteer van lage spreadkosten

  Als belegger wilt u eigenlijk enkele kans laten liggen. Maar elke keer als u een belegging opent, bent u verplicht om spreadkosten te betalen. De hoogte van deze spread wordt vastgesteld door de brokers zelf. Hierdoor kunnen de onderlinge verschillen behoorlijk oplopen. Bij Plus500 ligt het gemiddelde tarief een stuk lager dan bij de meeste concurrende online brokers. Nu verwacht u misschien dat deze lage spreadkosten worden gecompenseerd met een hoge commissie. Gelukkig is hier geen sprake van. U hoeft bij Plus500 geen vaste commissie te betalen. De enige kosten die er zijn, zijn de spreadkosten, nachtelijke financiering, valutaconversiekosten, inactiviteitskosten en gegarandeerde stoporder in rekening brengen (de gegarandeerde stoporder-functie is niet beschikbaar voor alle instrumenten en er worden kosten in rekening gebracht via een grotere spreiding.)

  De gebruiksvriendelijke Plus500 software

  Een goed handelsplatform is in de eerste plaats gebruiksvriendelijk. En dat heeft Plus500 goed begrepen. De website is erg overzichtelijk en daarnaast is het ook nog eens helemaal Nederlandstalig. Hierdoor is Plus500 toegankelijk voor iedere belegger. U kunt op twee verschillende manieren gebruik maken van het handelsplatform: met een speciaal softwareprogramma óf via de webtrader (de online versie van de beleggingssoftware). Er zit weinig verschil tussen beide varianten. Het maar net wat u het prettigst vindt.

  U zit waarschijnlijk niet van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat achter uw computer. Maar de beleggingsmarkt gaat wel de hele dag door. Daarom heeft Plus500 een gratis app ontwikkeld zodat u ook via uw mobiele telefoon of tablet kunt gaan beleggen. Deze app is geschikt voor iOS, Android en Windows Phone. En het fijne is dat de app net zo gebruiksvriendelijk is als de gewone website. Het is dus niet vreemd dat ongeveer 40% van de transacties al via deze weg loopt.

  Geld beleggen bij een betrouwbare broker

  Er gaat veel geld om in de beleggingswereld. Sommige beleggers hebben enkele honderden euro's in hun account staan, bij anderen gaat het zelfs om duizenden euro's. Maar u laat uw geld natuurlijk niet zomaar ergens achter. Het is daarom belangrijk om te weten of een broker wel echt betrouwbaar is. Bij Plus500 hoeft u zich geen zorgen te maken. De online broker wordt gereguleerd door CySEC zijn licentienummer (Plus500CY Ltd geautoriseerd en gereguleerd door CySEC (#250/14). Daarnaast is Plus500 goedgekeurd door de Nederlandse AFM. Dat betekent dat de online broker aan allerlei strenge eisen voldoet.

  Risicowaarschuwing:CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. 77% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.


  Populair bij online brokers