Beleggen bij brokers


Online Brokers voor Online Beleggen

Beleggen bij online brokers is een spannende en interessante bezigheid. Als u eenmaal aandelen, opties of obligaties heeft gekocht, dan is het zaak om de koersen goed in de gaten te houden. Wanneer gaat u verkopen? En draait uw investering uit op winst of op verlies? Maar voordat u begint met beleggen, moet u wel weten waar u aan begint. Op Onlinebrokers.nl vindt u alle informatie die u nodig heeft.

Online beleggen wordt steeds populairder

Een paar jaar geleden was de beleggingsmarkt nog behoorlijk gesloten. Het was een wereld dat vooral was voorbehouden aan zakenlieden en andere rijke investeerders. Maar dankzij het online beleggen is dat inmiddels wel veranderd. Iedereen die wil, kan aandelen kopen. Zelfs met een klein vermogen kunt u al geld investeren in bijvoorbeeld goud, olie, obligaties of andere beleggingsproducten. En het grote voordeel is dat u gewoon vanuit uw eigen huis kunt handelen. Door deze laagdrempeligheid wordt online beleggen steeds populairder.

Hoe voorkomt u dat het fout gaat?

Online beleggen kan u een mooie winst opleveren. Maar hoe betrouwbaar het beleggingsproduct ook lijkt; zekerheid heeft u nooit. Zo was een simpele tweet van Hillary Clinton in 2015 de directe aanleiding voor dalende koersen in de farmaceutische industrie. Door haar plan om de woekerprijzen in deze branche aan te pakken, durfden nieuwe beleggers niet meer te investeren. Met dalende beurskoersen als gevolg.

Dit soort scenario’s zijn niet te voorkomen. Toch kunt u de risico’s wel degelijk beperken. En dat doet u door uw geld in te zetten op verschillende beleggingsproducten. Houd daarbij altijd in uw achterhoofd dat hoe hoger het rendement is, hoe meer risico u loopt. Het is dus verstandig om deze risicovolle aandelen aan te vullen met beleggingsproducten waarbij de risico’s een stuk lager liggen, zoals obligaties. Het spreiden van risico’s is één van de meest gebruikte strategieën in de beleggingswereld.

Oefenen, oefenen en nog meer oefenen

Bij beleggen komt heel wat kijken. Want wat is eigenlijk het slimste moment om aandelen te kopen? Hoeveel geld moet u inleggen? En hoe kunt u het beste omgaan met plotselinge koersdalingen? Dit soort dingen leert u door ervaring. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg online brokers waarbij u gratis een oefenaccount kunt openen. Markets.com is zo’n online broker waar beginners hun eerste stappen in de beleggingswereld kunnen zetten. Een oefenaccount werkt exact hetzelfde als een gewoon account. Met als enige verschil dat u met fictief geld belegt in plaats van met echt geld.

Markets.com geeft u een fictief geldbedrag om mee te oefenen. Hiermee kunt u bijvoorbeeld investeren in aandelen Shell of KPN, maar ook in grondstoffen of valuta. En daarbij worden altijd de actuele koersen gehanteerd. Op deze manier krijgt u een goed beeld van hoe het online beleggen precies werkt. Maar omdat u met fictief geld belegt, levert het u geen winst op. Gelukkig kunt u vanuit een oefenaccount gemakkelijk overschakelen naar een echt account. Dit levert u bij Markets.com ook nog iets extra’s op. Nieuwe beleggers krijgen namelijk standaard een welkomstbonus van maar liefst 25,- euro. Zo heeft u meteen een goede start.

Maak uw eigen account aan

Bent u geïnteresseerd in online beleggen en wilt u zelf een account aanmaken? Met drie eenvoudige stappen bent u klaar om uw eerste investering te doen.

Stap 1: Registreer u bij de online broker

Stap 2: Download de beleggingssoftware (of gebruik de webtrader)

Stap 3: Kies voor een echt óf voor een demo-account

Nu is uw account aangemaakt. Waar gaat u als eerste op inzetten? Kiest u voor olie, goud, bedrijfsaandelen of toch voor obligaties? Wat het ook is, bij Onlinebrokers.nl wensen wij u alvast veel succes!


Populair bij online brokers