Betaalmethodes bij online brokers


Betaalmethodes

betaalmethodes-topBetaalmethodes bij online brokers

U wilt beginnen met online beleggen. Misschien heeft u zelfs al een idee in welk product u wilt investeren. Maar om deze aandelen, opties of CFD’s te kunnen kopen, moet u uiteraard eerst geld in uw account storten. Dat kan op verschillende manieren. Zo werken online brokers bijvoorbeeld met iDEAL, creditcards, e-wallets en traditionele bankoverschrijving. Onlinebrokers.nl neemt al deze betaalmethodes eens nader onder de loep.

Snel en veilig geld storten via iDEAL

In Nederland worden de meeste online betalingen via iDEAL voldaan. Maar liefst 90% van de mensen betaalt op deze manier. De grote populariteit van iDEAL is de beleggingswereld natuurlijk ook niet ontgaan. Daarom zijn er steeds meer online brokers waar u met iDEAL kunt betalen. Plus500, iForex, Optie24, Anyoption, eToro en 24Option zijn een paar van de bekendste namen.

iDEAL is gekoppeld aan uw bank. Iedereen met een Nederlandse bankrekening heeft dus toegang tot deze betaalmethode. Geld storten via iDEAL heeft veel voordelen. Ten eerste is het een zeer veilige betaalmethode. U wordt namelijk altijd via een beveiligde verbinding doorgestuurd naar het inlogscherm. De gegevens die u hier vervolgens invult, zijn echt voor niemand zichtbaar. Een tweede grote voordeel van iDEAL is de snelheid waarmee transacties verwerkt worden. Op het moment dat u de betaling voltooit, wordt het geld al bijgeschreven op uw account. U kunt dus direct beginnen met handelen. Geld storten is overigens helemaal gratis. Want de banken rekenen geen extra kosten voor transacties met iDEAL.

Skrill en Netteler: de bekendste e-wallets

Bij online beleggen verloopt alles via de digitale wereld. Wat dat betreft hebben online brokers en e-wallets veel met elkaar gemeen. Een e-wallet is namelijk een soort virtuele portemonnee waarmee u alleen via internet kunt betalen. Er bestaan veel verschillende soorten e-wallets. Vooral Skrill (voorheen Moneybookers) en Netteler worden veel gebruikt. Als u zo’n digitale portemonnee wilt gebruiken dan moet u zich eerst registreren. Daarna stort u geld in de e-wallet zodat u daar vandaan al uw online betalingen kunt doen. Het aanmaken van een account is gratis, maar voor transacties worden vaak wel extra kosten berekend. Hoe hoog die kosten zijn, verschilt per aanbieder. Het is daarom wel verstandig om alle voorwaarden eerst goed na te lezen.

Maar waarom zou u dan wél voor een e-wallet kiezen? De belangrijkste redenen zijn de veiligheid en vooral de anonimiteit. Want aangezien deze digitale portemonnee volledig losstaat van uw bankrekening, heeft niemand inzicht in uw online betalingen. Deze gegevens zulllen ook nooit worden verstrekt aan de Belastingdienst of andere instanties. Daarnaast zijn e-wallets erg handig voor mensen die een apart potje willen creëren voor hun online beleggingen. U weet dan precies hoeveel geld u uitgeeft zodat u uw betalingen goed onder controle kunt houden.

De oude vertrouwde bankoverschrijving

Bent u niet zo’n voorstander van e-wallets of betalingen via iDEAL? Dan kunt u natuurlijk altijd gebruik maken van de traditionele bankoverschrijving. U maakt het geld dan gewoon over naar het rekeningnummer van de online broker. En zodra deze betaling verwerkt is, ziet het gestorte bedrag in uw account staan.

Er zit helaas wel een groot nadeel aan deze betaalmethode. Traditionele bankoverschrijvingen werken namelijk een stuk trager dan bijvoorbeeld iDEAL of betalingen via VISA of MasterCard. Het kan zomaar een paar dagen duren voordat u over het geld kunt beschikken. Bij bankoverschrijving is het daarom van groot belang dat u strategisch vooruit denkt. Want het zou toch zonde zijn dat u niet van een gunstige koers kunt profiteren, enkel en alleen omdat uw saldo te laag is.

Betalen met uw creditcard

In dit overzicht van betaalmethodes mogen we de creditcard ook niet vergeten. Bijna alle online brokers accepteren betalingen met VISA, MasterCard of ander soorten creditcards. Daarbij maakt het niet uit of u belegt bij een binnenlandse of buitenlandse broker. De creditcard is namelijk een wereldwijd betaalmiddel. Dit in tegenstelling tot iDEAL.

Bij creditcards moet u uw uitgaven wel goed in de gaten houden. Het geld wordt vaak pas aan het einde van de maand afgeschreven waardoor u gemakkelijk het overzicht kunt kwijtraken. Gelukkig hebben creditcards wel een vooraf vastgestelde bestedingsruimte. Hierdoor geeft u nooit meer uit dan u zich kunt veroorloven. De creditcard is absuluut een handige betaalmethode, al zijn iDEAL, e-wallets en bankoverschrijvingen dat ook. Het is dus maar net wat u het prettigst vindt.


Populair bij online brokers