Zijn Nederlanders verzekeringsmoe?


Het is de grote angst van verzekeringsmaatschappijen, burgers die niet langer vrijwel ieder risico dat ze lopen gaan verzekeren. Belegt u als particulier in deze sector? Bij de betrouwbare online brokers op deze site kunt u naar behoefte uw positie aanpassen na het lezen van dit bericht.

Wat moet en wat kan op het gebied van verzekeringen

In ons land is een zorgverzekering verplicht alsmede een WA-verzekering indien u in het bezit bent van een auto. Het verzekeren van een eigen pand tegen brand of ander onheil is op het minst gebruikelijk en vaak verplicht door degene die het pand voor u heeft gefinancierd. Verder zijn verzekeringen vaak een eigen keuze.

Nederlanders betalen gemiddeld vaak een groter deel van hun inkomen aan verzekeringen dan burgers elders. Experts op dit gebied hebben ook de indruk dat het afsluiten van een verzekering vaak meer een automatisme is dan een weloverwogen besluit. Zo lever een extra tandartsverzekering vrijwel nooit meer op dan deze aan premie kost. Ook bij een uitvaartverzekering worden vraagtekens gezet. Dat heeft niet alleen te maken met de recente problemen bij Yarden maar meer met de opzet van een dergelijke verzekering. Slechts bij overlijden op jonge leeftijd kan het een financieel voordeel opleveren.

De meeste Nederlanders worden gelukkig behoorlijk oud en dan is de totale premie wel erg hoog geweest voor het onsmakelijke plakje cake dat de nabestaanden krijgen voorgezet. Ook voor vele andere verzekeringen zoals rechtsbijstand, inboedel of smartphone, lijkt de premie niet in overeenstemming met mogelijke voordelen die de verzekerde er van kan verwachten.

Welke verzekeringen zijn dan wel nuttig?

Uiteraard spelen de persoonlijke omstandigheden mee, maar er zijn enkele verzekeringen die het overwegen waard zijn. De cyberverzekering is een relatief nieuw product op de markt. Vandaag de dag kost deze nog een paar euro per maand. Helaas komt het steeds vaker voor dat bankrekeningen van particulieren geplunderd worden door cybercrime. Indien de bank dan niet thuis geeft, kan een dergelijke verzekering uitkomst bieden. Let wel op de voorwaarden.

Een huisdierenverzekering is ook een optie. Een operatie van een huisdier kan erg duur uitvallen en wilt u voor de keuze gesteld worden om een dier een spuitje te laten geven, omdat het geld ontbreekt? Tenslotte is een overlijdensverzekering geen slecht idee als je met een partner een huis met hypotheek koopt. Hopelijk betaal je premie voor niets, maar het is een prettig gevoel om bij onverhoopt overlijden niet naast verdriet ook nog financiële problemen achter te laten.


Populair bij online brokers