Uit eten? Dat gaat niet zomaar!


Nederlands bekendste voetballer zei het eens in zijn woelige leven: ‘Elk nadeel heeft zijn voordeel’. Maar het omgekeerde is ook vaak het geval. Wilt u zeker zijn van een tafeltje in uw favoriete restaurant, dan reserveert u toch even. De kans bestaat natuurlijk dat u helaas vanwege een probleem niet op komt dagen. Da is vooral spijtig voor u, want dan mist u een lekkere maaltijd. Of is de realiteit toch anders?

De schade van ‘No-show’ wordt in de Randstad steeds groter

Bent u op internet op zoek naar een leuk restaurant, dan komt u ook meteen een aantal serviceverleners tegen die het reserveren wel even voor u willen regelen. Gratis en zonder enige verplichting naar u toe. Dat maakt het toch weer een stuk eenvoudiger, omdat bij bellen degene die opneemt altijd een aantal persoonlijke dingen van u wil weten. Op een reserveringssite is dat veel minder direct. Dat is wellicht ook de reden dat veel restauranthouders merken dat het aantal gasten dat niet komt opdagen na een reservering steeds groter wordt. Onder toeristen is er blijkbaar een gewoonte ontstaan bij meerdere horecagelegenheden te reserveren. Hierdoor kunnen ze kiezen voor het restaurant dat het meest aanspreekt op het moment dat de trek toeneemt. Voor de eetgelegenheden die bij deze loterij een niet trekken, zijn de financiële gevolgen aanzienlijk. Een gereserveerde tafel kan nu eenmaal niet in gebruik worden genomen en dat betekent vaak gemiste inkomsten via klanten die geen reservering meer konden krijgen of toevallige bezoekers.

Aanbetalen bij een restaurant? Formitable idee

Formitable is een reserveringsdienst die aanbetalingen faciliteert voor restaurants. Voorlopig blijven de diensten vooral beperkt tot de hoofdstad, maar ook elders speelt het probleem, met name tijdens de meest drukke periode in het jaar zoals de aankomende kerstdagen. Reserveren is dan niet langer vrijblijvend. Dan moet u bij de keuze van het restaurant al zeker in uw schoenen staan, omdat bij de reservering al meteen een aanbetaling moet worden gedaan. De aanbetaling voor een tafeltje in Amsterdam is momenteel € 27. Wie echter de zekerheid wil hebben van een diner buiten de deur in Amsterdam moet dit jaar via Formitable € 52 betalen. Over nadelen gesproken, de aanbetaling via Formitable kent ook voorwaarden. Onmiddellijke terugbetaling als u door een griepje wordt verhinderd is niet per se een recht. Sommige restaurants zullen van u verwachten dat u de reservering doorverkoopt als u de aanbetaling wilt terugzien. Voor u als particuliere belegger is het wellicht een goed idee om Formitable in de gaten te houden. De formule zou een succes kunnen worden. Een grote keuze in beleggingsproducten vindt u ook bij de betrouwbare online brokers op deze site.


Populair bij online brokers