Topvrouw Bumble verdient $1 miljard binnen 2 dagen


Beleggen is niet zonder risico. Bij de betrouwbare online brokers op deze site kunt u daar als particuliere belegger meer over lezen. Maar beleggen biedt ook kansen die u elders niet snel zal tegenkomen. Whitney Wolfe-Herd verdiende deze week ongeveer $ 1 miljard met haar aandelenpakket van Bumble, een nieuweling op de beurs, waarvan de aandelenkoers meer dan verdubbelde in 2 dagen tijd.

De topvrouw van deze datingsite zal nog even moeten wachten totdat ze in het rijtje van rijkste vrouwen ter wereld wordt opgenomen. De grens daarvoor ligt momenteel rond de $ 15 miljard. Maar met haar huidige vermogen kan Whitney ook wel een potje breken en ze maakt duidelijk dat beleggen soms erg snel resultaat kan opleveren.

Waar komen datingsites eigenlijk vandaan?

Online datingsites waren een logisch gevolg van de opkomst van de social media. Overal in de westerse wereld zijn miljoenen mensen op zoek naar een partner. Waar datingbureaus in het verleden meestal werkten met bemiddeling via consulenten(s) en behoorlijk duur waren, kan dat via het internet veel eenvoudiger en goedkoper. De tussenpersoon wordt in het algemeen uitgeschakeld en de ingeschreven kunnen zelf kiezen op basis van foto’s en profielen. Is er een match dan kunnen beide zelf bepalen hoe het verder gaat. In eerste instantie was er nog veel onzekerheid over deze wijze van relatiebemiddeling. Dat veranderde met de komst van Tinder, hoewel dat nog steeds de naam heeft als de site waarop men op zoek gaat naar een onenightstand. Inmiddels levert elkaar ontmoeten via een datingsite in de VS procentueel de meeste relaties op.

Een specialistische datingsite

Whitney Wolfe-Hetd was een van de oprichters van Tinder. Na een aantal jaren was ze het niet langer eens met de strategie van de onderneming en klaagde ze over de vrouwonvriendelijke sfeer die er volgens haar aanwezig was. Na een procedure kreeg ze een schadeloosstelling van Tinder. Dat geld gebruikte ze om een eigen datingsite op te zetten: Bumble.

Hoewel de site qua opzet veel doet denken aan Tinder is er een groot verschil: op Bumble kunnen alleen vrouwen het initiatief nemen. Als er interesse is, beslist uitsluitend de vrouw of daar gevolg aan wordt gegeven. Is dat niet het geval, dan verdwijnt de betreffende vrouw voor de man waarin ze geen interesse heeft uit het systeem. Hierdoor wordt het moeilijker voor mannen om vrouwen lastig te gaan vallen, een veelgehoorde klacht op andere sites. De gespecialiseerde datingsite Bumble had bij de beursgang ongeveer 42 miljoen abonnees.


Populair bij online brokers