Rust op de beurzen (tijdelijk?)


Op de beurzen is het tijd om het nieuws te verwerken uit de VS. Trump stelde de importtarieven voor China ter waarde van $ 200 miljard uit na productieve handelsgesprekken deze week. Hij ging zelfs zover om de verwachting uit te spreken dat hij een ontmoeting plant met zijn collega Xi Jinping om op korte termijn de puntjes op de i te kunnen zetten. Dat is behoorlijk onverwacht, omdat maar weinig experts konden geloven dat er op een aantal moeilijke punten, zoals intellectuele eigendommen, overeenstemming zou kunnen worden bereikt. Blijkbaar zijn beide partijen geschrokken van de gevolgen van het conflict tot dusverre. Toch zullen de beurzen niet zonder meer opgelucht kunnen zijn, Trump is natuurlijk nogal grillig geweest in zijn gedrag tot dusverre. En de spionage kwestie via Huawei apparatuur hangt nog als een donkere wolk boven de onderhandelingen. Dat bedrijf liet zich echter ook van de goede kant zien, door miljarden investeringen te beloven om westerse klanten meer zekerheid te geven. Of het genoeg zal zijn, moet binnenkort blijken.

May lijkt voor uitstel te gaan

Onze premier was de eerste in Europa die suggereerde dat er wellicht extra tijd genomen zou moeten worden om een no-deal Brexit te voorkomen. Nu lijkt het erop dat Theresa May ook dit overweegt. Volgens The Telegraph wil de Britse premier 2 maanden uitstel. Zij zou haar nieuwe Brexit-voorstel dan ook pas op 12 maart in het parlement willen voorleggen. Het is duidelijk genoeg dat in Europa koortsachtig wordt gewerkt om chaos te voorkomen die zou kunnen ontstaan na een no-deal Brexit. Toch zal het onmogelijk zijn om het uitstel langer dan 2 maanden te laten duren. De onzekerheid is funest voor de economie van Groot-Brittannië en momenteel lijkt de EU beduidend minder problemen te ondervinden op dit punt.

Overnamenieuws

Het lijkt erop dat verzekeraar Vivat meerdere biedingen tegemoet kan zien. Volgens insiders bereidt Aegon een bod voor in samenwerking met Blackstone, een van de meest bekende private equityfirma’s. Nationale Nederlanden trekt daarvoor samen op met Athora. Ook het Duitse Allianz en de Nederlandse verzekeraars Achmea en ASR worden als mogelijke kopers genoemd. Vivat was vorige week nog in het nieuws na een waarschuwing van de AFM, omdat de administratieve organisatie niet voldoende op orde was om terrorismefinanciering te kunnen signaleren. Een probleem dat ook veel vakgenoten schijnen te hebben.

Overweegt u deze week nieuwe posities in te nemen? Kies dan voor een betrouwbare online broker op deze site.


Populair bij online brokers