Problemen voor Tesla


Naar verwachting zal de Tesla Model 3 de best verkochte auto in Nederland worden in het jaar 2019. Dat lijkt een doorbraak voor een compleet elektrische auto en uit het buitenland kwamen ook al complimenten voor deze bijzondere ontwikkeling. De realiteit lijkt echter een puur financiële te zijn. De zakelijke rijder die in 2019 nog een elektrische auto aanschaft, krijgt een fiscale bijtelling van slechts 4%. In 2020 zal dit al 8% zijn en zoals wel vaker in ons land bestaat het risico dat een maatregel die goed lijkt voor het milieu aan het succes ten onder zal gaan.

Het grote succes van Model 3

Misschien geldt dat tevens voor het grote succes van Model 3 van Tesla. In het laatst verstreken kwartaal bedroeg 82% van de verkopen van Tesla het Model 3. De verkopen van de (veel) duurdere modellen S en X daalde met 15%. Testa heeft bewust met Model 3 een betaalbare elektrische auto op de markt willen brengen. Het is momenteel echter voor het bedrijf nog niet mogelijk om winst te maken op dit nieuwe model. Het grote prijsverschil met de modellen S en X zorgt er voor dat Tesla zichzelf zeer kwetsbaar maakt. Het nieuwe model Y dat een cross-over SUV moet worden, lost het probleem niet op. Deze moet qua prijs in de buurt komen van Model 3 en zal weinig resultaat opleveren. De concurrentie zit inmiddels beslist niet stil.

VW verder in de aanval

Op de tweede plaats in de autoverkopen in Nederland stond een VW. Het is al bijna traditie dat dit merk in ons land goede verkoopcijfers haalt. Het VW-concern heeft inmiddels vele miljarden geïnvesteerd in de ontwikkeling van een elektrische auto. Het is geen geheim dat Volkswagen uiterlijk in 2021 een volledig elektrische auto op de markt wil brengen die Tesla op ieder punt overtreft. VW overlegt nu met andere autobouwers om de kennis en kosten op het vlak van elektrisch rijden te delen. Hierbij is het overigens de bedoeling van VW om de kennis die het heeft opgedaan te verkopen aan andere bedrijven. Volgens het hoofd ontwikkeling van het concern is er grote interesse in de markt en is dit de enige manier om echte schaalvoordelen te bereiken. Uiteraard zijn er geen namen bekend gemaakt van partijen met wie wordt gesproken.

Strijd op het gebied van elektrische auto’s

De strijd op het gebied van elektrische auto’s lijkt nu zijn climax te naderen. Zal pionier Tesla de genomen voorsprong kunnen vasthouden of worden weggevaagd door de giganten op het gebied van het produceren van auto’s. Via de beleggingsproducten van de betrouwbare online brokers op deze site kunt u de winnaar kiezen.


Populair bij online brokers