Op zoek naar een goede online broker?


Op onze website vindt u een overzicht van verschillende betrouwbare brokers om uit te kiezen. Maar met welke zaken moet u nu vooral rekening houden als u de keuze gaat maken? Natuurlijk is het vanzelfsprekend dat u kiest voor een broker die beschikt over de noodzakelijke  vergunningen en voldoet aan de voorwaarden van de financiële toezichthouders. We hebben ook een aantal andere criteria op een rijtje gezet.

Ga op zoek naar een broker die het beste aansluit op uw wensen

Hoewel dit logisch zal klinken, is het erg belangrijk om eerst goed te kijken wat een online broker te bieden heeft. Er zijn tenslotte alleen in Nederland al een groot aantal verschillende brokers beschikbaar. Uw manier van beleggen en de producten die u het meest gebruikt bij uw handelen moeten richtinggevend zijn voor uw eerste keuze. Bent u niet helemaal tevreden met deze keuze, dan kunt u overstappen naar een andere broker of een tweede broker proberen om daar ervaring op te doen.

Bekijk de kosten

Gelukkig zijn de meeste online brokers tegenwoordig zeer concurrerend als het op de kosten van transacties aankomt, maar kijk toch altijd goed naar alle kosten die in rekening worden gebracht en lees de voorwaarden zorgvuldig door. Een welkomstbonus is natuurlijk altijd prettig om mee te beginnen en dat is iets dat veel online brokers uitstekend hebben begrepen.      

Hoeveel ervaring heeft u met het gebruik van beleggingssoftware?

Een goede online broker biedt u vaak te mogelijkheid om met een demo-account ervaring op te doen. Dat betekent dat u ook als beginner meteen aan de slag kunt en de software onder de knie kan krijgen in oefensessies. Maak hier gebruik van als u wilt weten of de software gebruikersvriendelijk is en aansluit op uw wensen.

Welke technische ondersteuning biedt uw online broker?

Ook in dit geval is het van groot belang dat u een goede afweging maakt wat voor u als belegger belangrijk is. Wilt u kunnen beschikken over geavanceerde technische analyse? Kijk dan welke online broker het beste aansluit op uw wensen op dat gebied en controleer de eventuele kosten die daaraan zijn verbonden. Wilt u echter meer ondersteuning en uitleg over de diverse mogelijkheden die de broker biedt aan beleggingsproducten en de werking daarvan? Kies in dat geval voor een broker met een duidelijke uitleg op dit gebied.  Een goede broker biedt ook een goede klantenservice. Test deze gerust om te kijken of alles aan uw wensen voldoet.


Populair bij online brokers