Online brokers in binaire opties


Binaire opties worden steeds populairder en toch hebben veel mensen er nog steeds niet van gehoord. Een van de redenen is wellicht dat er zoveel beleggingsproducten op de markt zijn. Nog steeds worden er nieuwe zaken ontwikkeld die echter vaak afgeleid zijn van reeds bestaande zaken. Denk aan de speeders en de sprinters die in veel opzichten als twee druppels water lijken op de oorspronkelijke turbo’s. Maar binaire opties zijn principieel anders dan gewone opties en zijn ook nog maar relatief kort in de markt.

Hoe lang bestaan binaire opties?

De opties die je tegenwoordig bij de meeste gespecialiseerde online brokers kan verhandelen zijn pas sinds 2008 beschikbaar voor particuliere beleggers. In 2008 werden binaire opties ook toegevoegd aan de producten ten behoeve van individuele beleggers door de Chicago Board of Options Exchange. Tot die tijd werden binaire opties alleen gebruikt door institutionele beleggers zoals banken, investeringsfondsen en pensioenfondsen. Door deze grote beleggers werden en worden binaire opties vaak als ondersteuning of als afdekking gebruikt voor beleggingsstrategieën. Dat is natuurlijk ook mogelijk voor de particuliere belegger. Maar binaire opties kunnen door hun eenvoud ook voor de dagelijkse trading worden gebruikt.

Wat zijn de kenmerken van binaire opties

Hoewel er tegenwoordig ook meerdere soorten binaire opties op de markt zijn gekomen, is het meest kenmerkend bij deze soort van opties dat er maar twee mogelijke uitkomsten zijn (vandaar ook de naam binair). De koper van een optie krijgt een vast bedrag uitgekeerd als hij of zij de goede keuze heeft gemaakt. Is dat niet het geval, dan gaat de waarde verloren. Hierbij maakt het niet uit hoeveel het onderliggende product in waarde is veranderd. Dat laatste is het meest essentiële verschil met alle andere beleggingsproducten die er op de markt zijn. De belegger in binaire opties moet de richting juist voorspellen en alleen dat is al genoeg voor een forse winst indien dit lukt. Alle overige parameters liggen al vast:

  • Het moment van expiratie
  • De keuze voor een koersstijging of een koersdaling
  • De bonus bij een juiste keuze
  • Het bedrag dat geriskeerd wordt

Indien de goede keuze wordt gemaakt, is de winst al bekend en omdat het bedrag dat wordt ingelegd het maximaal verlies bedraagt, kan je zelf de grenzen bepalen van hetgeen je wilt riskeren. Inmiddels verdienen traders hun brood met binaire opties. Misschien is dat niet iets dat u voor ogen heeft, maar indien u interesse heeft in beleggen, is het zeker de moeite waard om verder te kijken bij een gespecialiseerde broker.


Populair bij online brokers