Online brokers in binaire opties steeds professioneler


De binaire opties in Nederland worden steeds populairder en dat betekent tevens dat de aanbieders hun assortiment beleggingsproducten uitbreiden. De basis van de binaire optie is nog steeds simpel, maar de mogelijkheden zijn inmiddels enorm. Kent u de verschillen tussen de opties inmiddels?

De verschillende soorten binaire opties op de markt

De keuze van de onderliggende waarden voor binaire opties is inmiddels zeer groot. De doorsnee online broker biedt u de mogelijkheid in aandelen, indices, grondstoffen en forex te beleggen, maar inmiddels zijn er ook brokers die binaire opties aanbieden op futures. Een keuze voor de liefhebber. Er bestaan meerdere types opties, waarvan we de meest gebruikelijk zullen bespreken.

Higher/lower optie

Dit is de standaard binaire optie. De belegger moet een keuze maken of de koers van de onderliggende waarde na afloop van de looptijd van de optie hoger of lager is. Is de keuze correct geweest, dan doet de feitelijke stijging of daling er niet toe. De belegger die de juiste keuze heeft gemaakt krijgt een forse premie op zijn inleg.

Touch/no touch optie

In dit geval is het van belang of de koers van de onderliggende waarde gedurende de looptijd al dan niet een bepaalde grens aantikt. Wederom doet het er niet toe hoeveel de koers die waarde overschrijdt of er juist niet in de buurt komt. Wie de juiste keuze heeft gemaakt, krijgt een premie op de inleg.

Boundary opties

In dit geval moet de belegger voorspellen of de koers van de onderliggende waarde aan het eind van de looptijd binnen of buiten een bepaalde bandbreedte ligt. Een goede voorspelling levert ook in dit geval een forse premie op.

Hoewel het voorgaande op het eerste gezicht de simpele werking van de binaire opties enigszins lijkt te compliceren, valt dat in de praktijk duidelijk mee. Nog steeds wordt de belegger gevraagd een enkele keuze te maken. Wanneer de goede beslissing wordt genomen, dan is de premie zeer aantrekkelijk. De meerdere types opties geven u als belegger wel de mogelijkheid om voor verschillende handelsstrategieën te kiezen. In een volgend artikel komen we daar op terug.

De beste online broker voor binaire opties

Welke broker bij u past, is afhankelijk van diverse factoren. In ieder geval is het in eerste instantie van belang een betrouwbare broker te kiezen die ook onder toezicht staat. Verder is het van belang aan welk handelsplatform u de voorkeur geeft en welke broker u het meest aanspreekt. Probeer altijd eerst een demoaccount om vertrouwd te raken met de software.


Populair bij online brokers