Nieuws van Tesla


Na veel turbulentie lijkt er nu weer wat rust te zijn teruggekeerd rond de fabrikant van elektrische auto’s: Tesla. Het stof rond het mogelijk van de beurs halen van het fonds is weer neergedaald. Elon Musk heeft beterschap beloofd als het gaat om beursgevoelige uitspraken en is ook bestraft voor eerdere onjuiste tweets. Het vertrouwen in Tesla is eveneens weer toegenomen nu de productie van model 3 op gang lijkt te zijn gekomen en er wekelijks behoorlijke aantallen van de band rollen. Daarom heeft het bedrijf ook wellicht ervoor gekozen om op de autoshow van Los Angeles te komen met de introductie van een nieuw model. Dit zal plaatsvinden op 14 maart aanstaande.

Model Y van Tesla

Model Y zal een kleine SUV worden. De bedoeling is om de productie rond eind volgend jaar te starten. Voor de ontwikkeling van de nieuwe auto zal dit jaar een bedrag worden geïnvesteerd van $ 2,5 miljard. Model Y zal 10% groter worden dan model 3 en ongeveer ook 10% meer gaan kosten. Men verwacht op 14 maart een exacte prijs te kunnen noemen. Een groot voordeel voor de ontwikkeling is dat de auto gebruik zal maken van de accu die is ontwikkeld voor model 3.

De lessen van model 3

Musk gaf aan te verwachten dat van model Y jaarlijks ongeveer 1 miljoen exemplaren zullen worden verkocht. Het bedrijf zegt erg veel geleerd te hebben van de problemen bij de ontwikkeling en productie van model 3. Hierdoor verwacht men nauwelijks problemen met dit nieuwe model omdat alle lessen ter harte zullen worden genomen en het mogelijk moet zijn met een relatief kleine investering model Y op de markt te brengen. De aankondiging komt een week nadat Tesla ook meldde dat de meer betaalbare variant van model 3 binnenkort in productie wordt genomen. Deze auto, met een bereik van 385 kilometer, moet tussen de $35.000 en $37.000 gaan kosten. Tesla heeft tevens een ander besluit genomen dat de kenners al hadden verwacht. De showrooms zullen voor het grootste gedeelte worden gesloten. Op deze manier wil het bedrijf zowel kosten besparen als de verkoop op de meest moderne manier regelen. Een Tesla zal dan nog uitsluitend online te koop zijn. Met de verwachte kostenreductie die hiermee kan worden bereikt, zal de prijs van de auto’s ongeveer 6% omlaag kunnen. Denkt u dat Tesla de weg naar het succes weer heeft gevonden? Een positie innemen is mogelijk via de betrouwbare online brokers op deze site.


Populair bij online brokers