Nieuws over de Bitcoin


Het was weer een bijzonder roerige week voor de bitcoin. Een groep beleggers lijkt vele miljoenen aan waarde in bitcoins te zijn kwijtgeraakt door het overlijden van de Canadese ondernemer en bitcoinhandelaar Gerald Cotton. Deze overleed op 30-jarige leeftijd na een bezoek aan India. Hoewel van Cotton bekend was dat hij een zwakke gezondheid had, kwam het overlijden toch als een enorme verrassing. Cotton nam de wachtwoorden voor de kluizen van de bitcoins mee het graf in en er lijkt geen enkele mogelijkheid te bestaan om de gedupeerden alsnog toegang te geven tot hun tegoed. Natuurlijk is een dergelijk bericht een incident. Maar het toont wederom aan dat er voor beleggers nog veel onduidelijkheid is over de bitcoin. Kunt u zich een belegger voorstellen die zijn broker de wachtwoorden laat bewaren van zijn beleggingsportefeuille? Het is voor iedere belegger in bitcoins een goede waarschuwing om zelf dergelijke fouten niet te maken. Er zijn voor grote en kleine hoeveelheden bitcoins afdoende mogelijkheden om die veilig te bewaren.

Licht aan het einde van de tunnel

De vorige week eindigde goed voor de bitcoin en andere cryptomunten. De digitale munt liet een sprongetje zien van 8% en liet daarmee een koopsignaal zien. Aanleiding voor het verbeterde sentiment was een uitspraak van een commissaris van de SEC. Deze gaf tegenover de pers aan dat de goedkeuring van een Bitcoin Exchange Traded Fund binnenkort kan worden verwacht. Als de beurswaakhond toestemming geeft, is daarmee de mogelijkheid gegeven om in bitcoins te handelen op de effectenbeurs. Deze stap kwam als een grote verrassing, omdat de SEC tot dusverre zeer negatief had gereageerd op alle eerdere pogingen om toestemming te krijgen voor handelsproducten met de bitcoin als basis. Het is niet duidelijk wat de ommekeer in de visie van de SEC tot stand heeft gebracht. Vooral het feit dat de cryptomunt geen feitelijke dekking in waarde heeft en het mogelijk misbruik voor criminele activiteiten waren tot dusverre aanleiding om aanvragen voor een ETF te weigeren.

Beleggen in bitcoins?

Dat de koers niet veel heftiger reageerde, maakt wellicht ook duidelijk dat de voorzichtigheid heeft toegeslagen. Voordat het bericht kwam, was de koers gedaald tot onder de $3.400. Na een eerdere stabilisatie leek daarmee een nieuwe duikvlucht in gang te zijn gezet. Vooral jonge beleggers leken het vertrouwen in de cryptomunt te hebben verloren. Als u belangstelling heeft voor het beleggen in bitcoins, kijk dan naar het assortiment van de betrouwbare online brokers op deze site.


Populair bij online brokers