Nieuwe tik voor spaarders


Op woensdag 18 januari 2017 zullen de Rabobank en de ING de rente op een standaard spaanrekening weer verder verlagen. Dit in navolging van de ABN Amro bank die hen op dit punt al is voorgegaan. De rente komt dan op 0,25% per jaar waar die nu nog een reeds schamele 0,30% is. Sparen wordt daarmee nog meer een manier om het vermogen jaarlijks te zien afkalven door belastingheffing en inflatie.

Beleggen wordt zelfs door grootbanken als alternatief genoemd voor sparen

Het zal zelfs de banken niet zijn ontgaan dat spaarders het momenteel erg moeilijk hebben, gelet op het overschot aan beschikbaar geld dat vooral wordt veroorzaakt door het opkoopbeleid van de ECB. Banken noemen zelf ook beleggen als een mogelijk alternatief om te voorkomen dat het vermogen wordt uitgehold. In het algemeen staat dit op de tweede plaats na het aflossen van de hypotheek (als dat laatste mogelijk is zonder extra kosten). Natuurlijk wordt nog steeds terecht gewezen op de risico’s die inherent zijn aan het beleggen. Maar ook op lange termijn heeft beleggen historisch een beter rendement opgeleverd dan sparen. Natuurlijk zegt het rendement in het verleden niets over de toekomst. Maar is een rendement van 0,25% per jaar nog serieus te nemen als een middel om zelfs het vermogen maar te beschermen? Zoals ook banken zelf adviseren zou iedere spaarder vandaag de dag in ieder geval de mogelijkheden van beleggen moeten onderzoeken als hij of zij de constante frustratie van de steeds lager worden spaarrente wil ontlopen.

Onderzoek de mogelijkheden van online brokers

Het beeld dat zich heeft gevormd in de afgelopen jaren is dat online brokers zich steeds meer specialiseren. Dat is ook logisch, omdat het aantal mogelijkheden om te beleggen voor particulieren steeds groter is geworden. Beleggen is daardoor voor iedereen bereikbaar geworden. Nog steeds wordt door veel spaarders gedacht dat beleggen moeilijk is en veel studie vereist of ten minste een kapitaal in vijf cijfers. Beide ideeën zijn achterhaald. Bij de moderne online broker heeft u de mogelijkheid om ook op eenvoudige manier beleggen met bijvoorbeeld binaire opties. En natuurlijk is er de mogelijkheid om met hefboom te beleggen met bijvoorbeeld een CFD. Op die manier kunt u ook als u besluit te beleggen met een gering bedrag een hoog rendement halen bij de juiste keuze. Natuurlijk maakt u als spaarder uw eigen keuzes, maar het zou onverstandig zijn om u niet te laten informeren over het moderne beleggen bij de betrouwbare online brokers.


Populair bij online brokers