Nestlé, ook premium voor de belegger


Het zijn roerige tijden op de beurs en dan wil de gemiddelde belegger ook graag wat posities in zijn effectenportefeuille die minder heftig reageren op de economische en politieke ontwikkelingen in een woelige wereld. Het Zwitserse Nestlé is zo’n fonds waarbij de ontwikkelingen in het eerste halfjaar eraan bijdroegen dat het aandeel ook in deze periode kon blijven stijgen.

Het bekende Nestlé

Nestlé is het grootste voedingsmiddelenbedrijf dat de wereld kent. Het heeft bijna 350.000 werknemers, 450 productiefaciliteiten en is actief in 190 landen. Behalve op voeding richt het bedrijf zich ook op gezondheid en wellness.

Behalve een groot aantal merken die misschien alleen bekend zijn in het land waar de producten verkocht worden, heeft Nestlé ook in iedere sector sterke merken die als premium gelden en waar de consument wereldwijd ook wat extra voor over heeft. Wat dacht u van de volgende merken:

Perrier, S. Pellegrino, KitKat, Smarties, Nescafé, Nespresso, Buitoni, Nesquick, Häagen-Dasz, Mövenpick, Felix en Purina. Met dit rijtje kan Nestlé een hogere verdienste per verkocht product realiseren dan de concurrenten. De marge is daardoor hoger dan Unilever kan laten zien.

Nestlé, dubbele zekerheid

Nestlé is een eersteklas naam en biedt al jarenlang stabiele resultaten in een markt waar ook in de toekomst weinig bedreigingen te verwachten lijken. Het eerste halfjaar van 2019 bevestigt wederom dit beeld. De omzet steeg met 3.6% tot CHF 46 miljard. Door een hogere marge steeg het operationeel resultaat met 10% naar CHF 8 miljard. Deze stijging zal niet ieder jaar kunnen worden gerealiseerd maar betekent dat het bedrijf positief is en kan zijn over de omzet en winstverwachtingen. De marge is voor 2019 omhoog bijgesteld. Het bedrijf zal in 2019 ook het laatste stukje van een grote aandeleninkoop met een omvang van CHF 20 miljard afronden. Omdat er al gedurende lange tijd ieder jaar een dividend wordt uitgekeerd van ongeveer 2,5% mag worden verwacht dat ook in de toekomst er nieuwe aandeleninkopen zullen volgen.

Een tweede voordeel van Nestlé is dat de koers noteert in Zwitserse Franken. In deze tijd dat er veel gebeurt op het gebied van valuta is de Zwitserse Frank een veilige haven. Het aandeel is derhalve om meerdere redenen minder gevoelig voor schommelingen op de aandelenmarkten.

Via de betrouwbare online brokers op deze site kunt u op diverse manieren een positie nemen in dit Zwitserse premium aandeel. Ook de Zwitserse Frank is uiteraard een optie als beleggingsproduct.


Populair bij online brokers