Markets.com, op weg naar de top?


Markets.com is opgericht in 2010 en kan inmiddels in Nederland een bekende broker worden genoemd. Dat is ten dele door succesvolle reclamecampagnes en ten dele door mond-tot-mondreclame door tevreden gebruikers. Wat maakt Markets.com nu interessant voor online beleggers?

Een overzicht van de mogelijkheden bij Markets.com

Voor een online belegger is in de eerste plaats betrouwbaarheid een voorwaarde. Markets.com is gevestigd op Cyprus en is geautoriseerd en wordt gereguleerd door de Cyprus Securities and Exchange Commission om CFD aan te bieden. Deze broker is genoteerd aan de AIM-sectie van de London Stock Exchange. Verder is het bedrijf uiteraard ook in Nederland geregistreerd bij de AFM.

Voor de online belegger is het van belang dat Markets.com een grote keuze heeft in CFD op bijna ieder terrein. Dat betekent dat iedere belegger hier iets van zijn gading kan vinden. Dat is ook wel logisch, omdat deze broker heel duidelijk is over de intenties. In 2012 heeft het bedrijf aangegeven het grootste handelsbedrijf ter wereld te willen worden op het gebied van CFD’s . Die uitspraak is gevolgd door een beursgang in 2013 op de AIM van de Londense beurs. In 2014 bereikte de broker een marktwaarde van meer dan $ 1 miljard.

Voor een belegger zijn ook gebruiksgemak en duidelijkheid echter belangrijke redenen om voor een broker te kiezen. Op dat punt scoort Markets erg hoog. De website is duidelijk ingericht en geeft de potentiële klant alle informatie in het Nederlands. Ook op de demo-account, waar een geïnteresseerde belegger wegwijs gemaakt wordt voor het echte werk begint, is de toelichting duidelijk. Op dit punt falen andere internationale brokers nog wel eens op een lokale markt. Als een belegger heeft gekozen om een echte account te openen is er vaak al een geschenk waarmee men kan handelen. Gewoon een leuk extraatje voor de nieuwe klant. En daarna zal men ook verrast worden door de grote hoeveelheid producten waarop CFD’s worden aangeboden. Het zijn er inmiddels duizenden. Hiertoe telt natuurlijk ook de Bitcoin CFD welke door Markets.com als eerste ter wereld is geïntroduceerd in 2013. Een andere belangrijke noviteit werd in 2014 door de broker in de markt gezet: de gegarandeerde stop. Hierdoor ontstond voor beleggers een mogelijkheid om het risico op een CFD exact te bepalen.

Beleggen met hefboom met CFD’s een bewuste keuze. Voor wie op deze manier wil beleggen is Markets.com zeker een aanrader.


Populair bij online brokers