Houd contact met uw online broker


Online brokers zijn niet meer weg te denken uit de beleggingswereld. Naast alle andere voordelen is de bereikbaarheid natuurlijk het grote pluspunt. In principe staat de broker altijd voor u klaar als er ergens ter wereld wordt gehandeld in effecten en aanverwante producten. De particuliere belegger heeft daardoor steeds meer toegang tot wereldwijde markten en ook qua tijd van handelen meer ruimte gekregen. Dit voordeel is natuurlijk alleen van toepassing als u zorgt voor een goede verbinding.

Gebruik de mogelijkheden die de broker u biedt

Vooral voor de belegger die met hefboom werkt, is het belangrijk dat hij altijd toegang heeft tot zijn portefeuille met posities. De markt kan zich tenslotte soms grillig gedragen en dan is soms noodzakelijk om in te grijpen. Zorg daarom dat uw verbinding zoveel mogelijk storingsvrij is. Misschien bent u wel zeer gehecht aan uw oude pc of laptop, maar is er een back-upmogelijkheid als deze het zou begeven? Mede voor dit soort calamiteiten hebben de meeste online brokers inmiddels ook de mogelijkheid om via een app uw smartphone of tablet efficiënt in te zetten voor de handel. Dat is natuurlijk niet alleen handig voor storingen van uw apparatuur, het betekent ook dat u vrijwel overal kan handelen of in ieder geval uw posities in de gaten kunt houden.

Natuurlijk bestaat eveneens de mogelijkheid dat de verbinding met uw online broker verbroken wordt, doordat er storingen zijn bij de provider van de broker. Daarnaast komt het ook met enige regelmaat voor dat er storingen zijn in de software van de rekenapparatuur die de beursindices moet bijhouden. In dat geval kan het voorkomen dat u niet kunt handelen op momenten dat u dat zou willen. De meeste online brokers hebben ook hier voorzieningen voor getroffen om te voorkomen dat u schade zou lijden door dergelijke omstandigheden. In dat geval is er meestal een telefoonnummer en/of mailadres beschikbaar om uw dringende orders te verwerken. Zorg er dus voor dat u deze gegevens paraat heeft, zodat u niet wordt overvallen door een storing op het net. Lees ook de voorwaarden na op dit punt. Welke mogelijkheden biedt uw broker en welke zaken worden als force majeur beschouwd?

Ken uw online broker

Bent u tevreden met uw online broker wat betreft gebruikersgemak en mogelijkheden? Kijk dan ook eens naar voorwaarden bij storingen en andere calamiteiten. Zorg dat u ook op dit gebied voorbereid bent!


Populair bij online brokers