Handel in binaire opties


Nadat binaire opties waren geïntroduceerd heeft het een tijdje geduurd voordat deze ook werden geaccepteerd als een nieuwe en eenvoudige manier van beleggen. Inmiddels zijn er meerdere goede online brokers waar u op deze manier kunt handelen.

De voordelen van binaire opties

Het belangrijkste voordeel van een binaire optie is de eenvoud. De uitleg op de sites van de online brokers is vaak voldoende om de werking te begrijpen. U heeft twee keuzes en als u de juiste weet te kiezen levert dat een aanzienlijke winst op. Dat is een tweede voordeel van deze soort opties. De te behalen winst op een trade is erg doorzichtig en gewoon erg hoog. Als u een juiste strategie weet in te zetten, kan de handel in binaire opties erg lucratief worden. Natuurlijk kunt u de handel in deze opties los zien van verdere beleggingsmogelijkheden, maar ze bieden juist ook de mogelijkheid om ze te combineren met andere trades. In dat geval kunt u de binaire opties gebruiken om via een tegengestelde positie het risico op een andere trade af te dekken of juist gaan voor extra winst door een aanvullende optiepositie te nemen.

De kritiek op de binaire optie in de periode dat de handel startte, was dat er vooral sprake was van het afsluiten van een weddenschap, mede omdat de keuze van activacategorieën zeer beperkt was. Inmiddels kunt u binaire opties inzetten op indices, forex, grondstoffen en aandelen. Dat is wellicht het duidelijkste teken dat de binaire optie ook een volwassen beleggingscategorie is geworden. En verder belangrijk voordeel is het ontbreken van ‘stops’ in een positie. Uiteindelijk gaat het erom of de prijs van de onderliggende activa hoger of lager is geworden in de gekozen tijdseenheid. Tussentijds hoeft u zich niet druk te maken wat er op de markt gebeurt.

Door de eenvoud van de opties zijn er ook zaken die als nadelig kunnen worden beschouwd. Het is immers zo dat uw winst vaststaat als u de juiste keuze van de richting heeft gemaakt. Ook als de prijsverandering in het gekozen onderliggende actief door bijzondere omstandigheden erg groot is, levert dit geen bonus op. Verder kan de korte looptijd soms als een belemmering worden beschouwd, maar dat is nu eenmaal een kenmerk van dit eenvoudige product.

De risico’s bij binaire opties

Lees de waarschuwing die iedere betrouwbare online broker u geeft. Het handelen in binaire opties kan leiden tot hoge rendementen. De risico’s bepaalt u mede zelf door de keuze van uw inleg.


Populair bij online brokers