Goede voornemens? Een nieuwe online broker?


In het Witte Huis in de Verenigde Staten is het bijna ’time for change’ als Donald Trump daar zijn intrede zal doen begin van deze maand. Ongetwijfeld zal hij het jaar 2017 met vele goede voornemens beginnen. En hoe zit het met u? Wordt het geen tijd om te kijken naar een nieuwe broker? Misschien omdat u in 2017 begint met beleggen of omdat u wel eens wil proberen hoe het ‘werkt’ bij een andere broker. Online is het nog nooit zo eenvoudig geweest als vandaag de dag om een account te openen.

Kies voor kwaliteit

Als u voor een nieuwe of tweede online broker gaat, maak dan de keuze op basis van meerdere aspecten:

  • Betrouwbaarheid
  • Prijs
  • Gebruiksvriendelijkheid

Hoewel betrouwbaarheid wellicht voor zichzelf zou moeten spreken, is het helaas nog steeds zo dat beleggers zich laten verleiden door de mooie praatjes van oplichters die gegarandeerde rendementen beloven. Zekere winsten bestaan niet in de wereld van beleggen. Als u een broker zoekt, kijk dan altijd of deze geregistreerd is bij de AFM en voldoet aan de beursregelgeving in het land van vestiging. Kijk verder ook even rond op internet en u zult zeker daar meer informatie en meningen van klanten aantreffen. Ga nooit over één nacht ijs.

Vergelijken van prijzen is zeker nog zinvol vandaag de dag als het op online brokers aankomt. Natuurlijk zijn de prijsverschillen niet meer zo extreem als voor de opkomst van het digitaal beleggen, maar het is nog altijd een goed begin om de transactiekosten zo laag mogelijk te houden. Van belang hierbij is om goed te bepalen welke soort transacties u vooral zal gaan doen. Wilt u met hefboom werken of vooral met binaire opties? Kies in dergelijke gevallen altijd voor een specialist, omdat het aanbod en de prijs daar meestal aantrekkelijker zijn dan bij generalisten.

Betrouwbaarheid en prijs zijn natuurlijk enorm belangrijk als het op online beleggen aankomt. Maar vergeet nooit dat het handelsplatvorm waarmee de broker werkt ook voor u ‘prettig’ moet aanvoelen. Als u op zoek gaat naar een nieuwe broker begin dan altijd eerst met een demo-account. Op deze manier kunt u het platform uitstekend leren kennen en ook bepalen of dat voldoet aan u wensen. Vrijwel alle online brokers bieden u de mogelijkheid om gratis te oefenen met hun handelssystemen. Door de ervaring die men inmiddels heeft opgedaan is de software vaak ook stabiel en gebruiksvriendelijk.

Wij wensen u veel succes met uw zoektocht naar de juiste online broker.


Populair bij online brokers