Gegarandeerde groei voor decennia


Als belegger bent u natuurlijk altijd op zoek naar groei. Als u hierbij een trend kunt ontdekken, is die meestal slechts gedurende enkele jaren van toepassing. Er is echter een sector waar er zekerheid is over groei gedurende een zeer lange periode: zorg en gezondheid. In de westerse wereld is er steeds meer aandacht voor gezondheid. Dat uit zich in aandacht voor gezonde voeding, beweging en preventieve gezondheidsonderzoeken. Het valt te verwachten dat deze trend zich nog lang zal voortzetten. Daarnaast is het zeker dat het aantal 65-plussers in de komende 30 jaar zal verdubbelen in ons deel van de wereld. De vraag naar diensten en producten die verband houden met de gezondheid zal de komende decennia dan ook gegarandeerd en fors blijven stijgen.

Innovaties zijn een noodzaak

Door de toename van het aantal 65-plussers zal met name de duurdere zorg explosief gaan toenemen. Zo is bijvoorbeeld het aantal ziekenhuisdagen voor 65-plussers driemaal zo hoog als gemiddeld. Om de kosten enigszins in toom te houden, is er dus een grote behoefte aan innovaties. Hierbij denkt men bijvoorbeeld aan robots, maar ook behandelmethoden waar de zorg minder duur is dan tijdens een ziekenhuisopname. Voor beleggers is het belangrijk dat deze groei geen kwestie is van een paar jaren. Het is op basis van de huidige bevolkingsopbouw zeker dat de stijgende vraag naar gezondheidszorg de komende 20 tot 30 jaar zal aanhouden. Inspelen op deze zekere groei is voor de belegger met een beleggingshorizon van decennia dan ook een uitstekende keuze. Er zijn een aantal partijen in de gezondheidszorg die goede kansen lijken te hebben om te profiteren van de stijgende vraag. Hieronder noemen we een paar voorbeelden.

Een selectie in de zorg

UnitedHealth Group is een van de grootste ondernemingen op dit gebied in de VS. De huidige marktwaarde is meer dan $ 250 miljard.  Miljoenen Amerikanen zijn afhankelijk van de zorg van dit bedrijf. In Duitsland exploiteert Fresenius SE & Co een groot aantal ziekenhuizen. In Frankrijk worden speciale verzorgingscentra gerund door Opera. Het zijn met name deze ondernemingen die naar verwachting op korte termijn zullen gaan groeien om aan de vraag tegemoet te kunnen komen. 

De totale sector gezondheid en zorg liet de afgelopen 12 maanden een stijging zien van meer dan 25% (beursgenoteerde bedrijven).

Gaat u ook voor beleggingen in de gezondheid en de zorg? Kies dan voor spreiding en volg de ontwikkelingen van innovaties op de voet. Beleggingsproducten in allerlei soorten zijn verkrijgbaar bij de betrouwbare online brokers op deze site. 


Populair bij online brokers