Fintech in opmars


Traditionele banken en verzekeraars krijgen het steeds moeilijker. Vooral de jonge consument wil soepel werkende financiële diensten met behulp van de modernste technologie. Dat is verschrikkelijk moeilijk in te passen in bestaande verouderde en logge structuren. Fintech-bedrijven ontwikkelen met behulp van de nieuwste technologieën nieuwe diensten waarmee ze een stuk van de markt veroveren. Door dit succes kunnen ze verder ontwikkelen en bepaalde gebieden gaan domineren. Het Nederlandse Adyen is een mooi voorbeeld. Ook u zult de steeds grotere aantallen Chinezen zien die ons land komen bezoeken. Kunnen deze een aankoop bij de Bijenkorf betalen met de bekendste Chinese app ‘WeChat’? Dankzij Adyen is dat mogelijk. Dit bedrijf zorgt voor een soepele schakel tussen vrijwel alle betalingsmiddelen en de rekeningen van onder meer de Bijenkorf, maar ook Microsoft, Easyjet, Uber, Netflix en Facebook. Waarschijnlijk heeft u zonder erbij na te denken onlangs Adyen voorbij zien komen toen u een betaling deed.

Fintech blijft groeien

Behalve Adyen is ook bijvoorbeeld PayPal al jaren een succesvol fintech-bedrijf dat geweldige groeicijfers kan laten zien. PayPal zorgt ervoor dat consumenten ook eenvoudig kunnen betalen bij internationale webwinkels. PayPal vraagt over het algemeen een provisie voor haar diensten van de webwinkel en concurreert daarmee rechtstreeks met creditcards en andere manieren van internationaal betalen. Maar ook moderne diensten op het gebied van lenen en verzekeren komen steeds meer in zwang. Het Amerikaanse bureau Statistica verwacht een gemiddelde jaarlijkse groei van 13,5% voor de sector. Dat is nog een van de meer traditionele schattingen, omdat andere bureaus een veel hoger percentage verwachten door het succesvol in de markt zetten van startups. Zo wil Adyen zich ook gaan richten op het midden- en kleinbedrijf en daar een belangrijk deel van de markt veroveren.

Kiezen voor Fintech

Nederland heeft met Adyen een topper op het gebied van fintech in huis, maar in de VS zijn er een aantal zeer succesvolle bedrijven op dit gebied naar de beurs gebracht. Verisks Analytics Inc. ontwikkelt tools voor kredietanalyse voor de fintech en liet het afgelopen jaar een koersstijging zien van meer dan 100%. LendingTree Inc. deed het nog beter, met een stijging van bijna 200%. Dit bedrijf biedt moderne tools voor bemiddeling in hypotheken. Thomson Reuters Corp. heeft het hoofdkantoor in Canada. De onderneming is een investeringsvehikel dat zich uitsluitend richt op de bedrijven die actief zijn in de blockchaintechnologie. De koers steeg de afgelopen 12 maanden met 60%. Gaat u ook voor fintech, rechtstreeks of met hefboom?  Kies hier dan een betrouwbare online broker voor op deze site.


Populair bij online brokers