Een gespreid bedje met een tekenbonus?


De nieuwe baas van Douwe Egberts moet zich wel bijzonder welkom voelen in zijn nieuwe functie. De 49-jarige Fabien Simon krijgt namelijk een tekenbonus die in Nederland bijna ongehoord is. Nog voordat hij zijn eerste werkdag begint is de nieuwe topman al € 10 miljoen rijker. Het hoogste bedrag tot dusverre stond op naam van Lard Friese die vorig jaar overstapte van NN naar Aegon. Ook daarbij werden wenkbrauwen van diverse beleggers gefronst met betrekking tot de hoogte van het bedrag van € 1,25 miljoen. Het verbleekt echter bij de regeling die is getroffen met Simon. Zijn tekengeld kan in 5 jaar tijd nog oplopen naar € 33 miljoen als aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft vragen gesteld naar aanleiding van deze bijzondere bonus.

Tekenbonussen: een omstreden praktijk

Tekenbonussen komen beslist niet alleen in Nederland voor. Zo werd Andrea Orcel een tekenbonus toegezegd van € 50 miljoen als hij in dienst zou treden bij de Spaanse bank Santander. Orcel kreeg bekendheid als de slager van ABN Amro omdat het idee om de grote Nederlandse bank in stukken te hakken en de onderdelen bij 3 partijen te plaatsen uit zijn koker kwam. De aandeelhouders van Santander wezen het tekengeld echter af en de overgang ging niet door,

Ook over het tekengeld van Simon moet worden gestemd tijdens een bijzondere vergadering van aandeelhouders. De Fransman hoeft zich hier echter geen zorgen over te maken omdat zijn vorige werkgever JAB 60% van de aandelen bezit van zijn nieuwe werkgever. Volgens JAB is het tekengeld ook uitsluitend bedoeld als compensatie voor misgelopen bonussen in de vorige functie van Simon.

De macht van aandeelhouders

Door de VEB is deze kwestie weer eens aangegrepen om duidelijk te maken dat in ons land de rechten van aandeelhouders vaak erg beperkt zijn. Tekengelden zijn uiteraard een bijzonder verschijnsel in tijden dat veel bedrijven in de problemen komen en via massa ontslagen proberen te bezuinigen. Maar ook voor aandeelhouders of dit nu institutionele of particulieren zijn, is het een vreemde praktijk dat een nieuwe manager al fors beloond moet worden voordat hij zijn stempel al op het beleid heeft kunnen drukken.

De VEB is ook bijzonder kritisch dat juist de partij waar Simon de bonussen niet heeft ontvangen de beslissende stem heeft in het toekennen van een compensatie daarvoor. Als particuliere belegger kunt u uiteraard ook nog altijd ‘met de voeten’ stemmen als u het niet eens bent met het beleid binnen een beursbedrijf. Beleggen is mogelijk via de betrouwbare online brokers op deze site.


Populair bij online brokers