De Gouden Stier


De Gouden Stier is een prijs in de beleggingswereld die sinds 2007 wordt uitgereikt. De stier verwijst natuurlijk naar een stijgende beurs, een symbool dat overgenomen is van de bull in de Angelsaksische wereld. De prijs wordt in 10 categorieën uitgereikt, waaronder beste broker en beste beleggingsexpert. Uitsluitend de expert wordt door het publiek bepaald. De andere winnaars worden gekozen door een vakjury. Sinds de invoering van deze jury is de prijs zeer in aanzien gestegen onder professionele beleggers.

De vakjury

In 2016 bestond de vakjury uit de volgende drie kennisbedrijven:

  • Beleggingsmatch

Beleggingsmatch is een financiële website waar u eenvoudig alle aanbieders vergelijkt en de beste partij vindt voor het beleggen van uw geld. De kosten, rendementen en kleine lettertjes van de aanbieders hebben we voor u gecheckt en beoordeeld. Zo vindt u altijd de partij die het beste bij u past.

  • AF Advisors

AF Advisors is een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau ten behoeve van de investment management industrie. In het veranderende financiële klimaat stellen wij financiële instellingen en institutionele beleggers in staat om hun strategische doelen te bereiken door het aanbieden van gespecialiseerde diensten op het gebied van structureren, organisatorische veranderingen en onderzoek.

  • Finno

Finno is een blog over innovatie in de financiële sector. Begonnen als een persoonlijk blog is het uitgegroeid tot een platform voor bloggers met een passie voor innovatie in de financiële sector.

De Gouden Stier voor brokers

Voor het selectieproces voor Beste Broker wordt een beleggersprofiel opgesteld op basis van de gemiddelde bezoeker van IEX. Vervolgens worden brokers aan de hand van de voor dit profiel belangrijke criteria (denk aan de kosten, voorwaarden van de beleggingsrekening, gewenste tools, de handelsmogelijkheden, et cetera) langs de meetlat gelegd. Het onderzoek vindt plaats aan de hand van de gegevens die de brokers op hun site dan wel in hun voorwaarden bekend maken. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van enquêtes bij het bedrijf en klanten.

Voor online brokers is het derhalve van groot belang om een goede plaats te bereiken op de ranglijst en zo mogelijk de prijs te behalen. Voor beleggers zijn – afhankelijk van hun manier van beleggen – natuurlijk ook de categorieën ‘beste beleggingsinnovatie’, ‘beste mixfondsrange’ en ‘beste beleggingsfonds’ van bijzonder belang. Ook in het jaar 2017 lijkt de uitreiking van de Gouden Stieren zowel voor professionele en particulieren beleggers belangrijk te worden.


Populair bij online brokers