Daytrading en online brokers


Er zijn vele manieren om te beleggen en veel redenen om te gaan beleggen. De meest actieve manier is daytraden. Daytraders kopen iedere dag en vaak meerdere malen per dag aandelen of derivaten. Daytraden is iets dat zeker door professionals wordt gedaan. Het meest bekende zijn de high frequency traders. Dan hebben we het niet meer over menselijke beleggers, maar over algoritmes die binnen milliseconden kunnen in- en uitstappen. Hiermee kunnen ze door grote hoeveelheden te traden vaak winsten behalen bij de kleinst mogelijke verschillen, vaak tot ergernis van de andere beurshandelaren. Maar er komen ook steeds meer particuliere daytraders die een inkomen proberen te verwerven door dagelijks een aantal trades af te wikkelen. Wat is belangrijk als u ook zou kiezen voor het leven als een daytrader?

Stabiliteit en daytrading

Daytrading vergt discipline en een strategie. Het is essentieel om altijd aan de strategie vast te houden. Maar iedere daytrader zal ook mindere periodes meemaken, hoe goed de gekozen strategie ook is. Het is immers onmogelijk om iedere trade af te wikkelen met winst. Juist in deze periode bestaat het risico dat de daytrader zijn eigen strategie niet langer volgt om geleden verliezen goed te maken, vaak met het omgekeerde resultaat. Het is op zich niet slecht om de eigen strategie af en toe eens tegen het licht te houden. Het is immers ook mogelijk dat deze verfijnd dient te worden of aanpassing behoeft naar aanleiding van uw eerdere ervaringen. Probeer juist uw strategie te verbeteren in tijden dat u succes heeft, om de druk te voorkomen van veranderingen van de strategie in een verliessituatie.

Het belang van een goede online broker

Voor een particuliere daytrader zijn transactiekosten zeker van belang. De eerste winst kan dan ook al vaak gemaakt worden door hierop te besparen. Maar staar u hier niet blind op. Informeer wel altijd naar de mogelijkheid om volumekorting te krijgen. Veel online brokers zijn bereid om op basis van staffels u kortingen te geven op de kosten indien u inderdaad een groter volume omzet dan de gemiddelde klant. Het mes snijdt dan immers aan beide kanten. Maar voor u als daytrader is het ook altijd van groot belang dat het handelsplatform van de online broker aansluit op uw wensen. Als u immers niet snel genoeg kan handelen door traagheid of onbekendheid van de programmatuur zal een goede strategie niet helpen. Test dus altijd een online broker via een gratis proefaccount zodat u zeker weet dat deze aan u wensen voldoet.


Populair bij online brokers