Cybersecurity, een groeimarkt


Beleggers die naar de langere termijn kijken, zoeken met name naar segmenten waar groei is gegarandeerd. Cybersecurity lijkt dan een zekerheid voor vele jaren van groei. Het internet blijft groeien. Het gebruik ervan is tegenwoordig praktisch voor iedereen een noodzaak geworden en al lang geen hobby meer. In de nabije toekomst verwachten experts dat het Internet of Things ervoor zal zorgen dat het internet wereldwijd de slagader van onze maatschappij zal gaan worden. Maar dan is een goed functionerend internet ook een noodzaak, omdat de gevolgen anders erg groot kunnen zijn.

De boeven van de digitale snelweg

Dat er veel te halen is op de digitale snelweg is inmiddels ook erg duidelijk geworden. De diefstal van cryptovaluta van platforms die hierin handelen heeft dit jaar al bijna een omvang bereikt van $ 1 miljard. En daarbij lijkt het wel zeker dat een groot aantal diefstallen niet eens is gemeld. Maar er is op het internet nog veel meer waardevols te halen voor criminelen. Klantenbestanden kunnen worden gebruikt voor chantagedoeleinden of worden verkocht aan geïnteresseerden. Ook zijn er partijen (vooral jongeren) die uit verveling of gewoon ‘omdat het kan’ proberen om de meest beveiligde omgeving op het net binnen te dringen.

Is de cyberoorlog al begonnen?

Een Nederlandse bewindsvrouw versprak zich onlangs toen zij in een interview liet weten dat Nederland eigenlijk al in een cyberoorlog met Rusland is gewikkeld. Momenteel gaat het in die oorlog nog vooral om spionage om informatie op zowel economisch gebied als op veiligheidsgebied te verkrijgen. Maar iedere overheid beseft dat het veel verder kan gaan. Inmiddels zijn bruggen, stuwdammen en andere belangrijke delen van de infrastructuur via het net verbonden en dus beïnvloedbaar indien er niet voldoende beveiliging is. Maar de risico’s voor simpele zaken zoals thermostaten of lantaarnpalen moeten ook beslist niet worden onderschat. Een cyberoorlog kan zeer veel slachtoffers maken en een maatschappij snel en genadeloos ontwrichten.

Groei voor de komende jaren

Onderzoeksbureau Cybersecurity schat dat in de periode van 2018 tot en met 2022 de markt voor Cybersecurity jaarlijks met 20% zal groeien. In die periode zal er een bedrag van rond de $ 1 biljoen gaan worden besteed door bedrijven en overheden om tot cybersecurityoplossingen te komen voor software en hardware. De ontwikkeling van het Internet of Things zal de groei daarna waarschijnlijk nog doen versnellen, omdat ieder huishouden daar op den duur gebruik van zal gaan maken. Deze snelgroeiende markt hoort in elke portefeuille voor de lange termijn te zijn opgenomen om spreiding te optimaliseren. Gebruik voor het opbouwen van een gevarieerde portefeuille een betrouwbare online broker van deze site.


Populair bij online brokers