Copyfunds van eToro


Waarschijnlijk kent u eToro als de online broker waar u kunt profiteren van social trading en natuurlijk is dat ook juist. U kunt bij eToro succesvolle traders volgen en hun portefeuille kopiëren. Op deze manier kunt u profiteren van de ‘wisdom of the crowd’. U hoeft slechts te kiezen voor uw favoriete trader en eToro zorgt ervoor dat voor het bedrag dat u inlegt al diens trades worden gevolgd. Bij eToro heeft u echter nog meer mogelijkheden. U kunt ook kiezen voor market copyfunds.

etoro-trade_earnMarket copyfunds

Met market copyfunds kunt u ervoor kiezen om een bepaalde marktstrategie te volgen. Daarbij hoeft u dan alleen de keuze te maken voor de strategie en het bedrag van de inleg te bepalen en vervolgens doet eToro de rest voor u. De professionals van eToro zullen vervolgens uw inleg beheren volgens de strategie die u heeft gekozen. Dat kan gebeuren met diverse beleggingsproducten, dus bijvoorbeeld CFD en ETF, maar ook aandelen. Een dergelijke marktstrategie is vooral bedoeld voor de wat langere termijn en om de risico’s te beperken. Bij iedere marktstrategie is spreiding tenslotte een vanzelfsprekendheid. Om deze spreiding te kunnen realiseren is er een minimuminleg bepaald van $5.000. In andere gevallen zou het vrijwel onmogelijk zijn om voldoende posities te openen teneinde een marktstrategie te kunnen volgen.

Maar uiteraard geeft eToro u de vrijheid om op ieder moment uw belegging weer ten gelde te maken. Er is hoogstens een wachttijd, omdat de beurzen waar bepaalde posities zijn belegd nog geopend moeten worden.

Natuurlijk bent u nieuwsgierig welke fees u hiervoor verschuldigd bent. Maar u weet al dat eToro anders is dan traditionele brokers. U betaalt bij eToro geen management fees, maar de kosten van de broker worden gedekt via de spreads. Wilt u precies weten hoe dit werkt, kijk dan op de betreffende pagina waarin de pricing is beschreven.

Automatisch aanpassing en resultaten

Van eToro mag u verwachten dat uw portefeuille periodiek wordt aangepast, zodat de gekozen strategie optimaal wordt gevolgd. Daar heeft u zelf geen omkijken naar. Een market copyfund is bedoeld als een redelijk conservatieve belegging voor de langere termijn. De bedoeling is om op jaarbasis een resultaat te laten zien dat twee cijfers voor de komma toont. Maar ook met marktstrategieën loopt u risico’s, net als met iedere vorm van beleggen. Beleg nooit meer dan u kunt missen.


Populair bij online brokers