Betalen bij online brokers


Particulieren beleggers beoordelen online brokers onder andere op het betaalgemak. Het is immers eveneens van belang dat het mogelijk is om snel en veilig geld te kunnen storten en op te kunnen nemen. In het verleden waren er online brokers die redelijk slecht scoorden op dit punt, zeker indien de markt pas werd betreden. Inmiddels beschikken de meeste betrouwbare brokers over een aantal betaalmogelijkheden, zodat in principe iedere particuliere belegger hier terecht kan.

De meest gebruikelijke betaalmethoden

In Nederland werkt vrijwel iedereen inmiddels met iDEAL. De meeste online brokers, ook als ze internationaal opereren, hebben zich hierop aangepast en bieden deze methode aan. Omdat iDEAL is gekoppeld aan de bank die u gebruikt in Nederland, heeft vrijwel iedereen de mogelijkheid om op deze manier geld over te maken. De beveiliging van deze manier van betalen is gekoppeld aan uw bankrekening en gebeurt meestal via een persoonlijke identifier. Hierdoor is deze manier van betalen erg veilig. Bovendien is het een snelle manier van betalen en ontvangen, en volledig gratis. In principe betaalt u alleen een vast bedrag aan bankkosten voor het gebruik van de bankrekening.  

Ook een creditcard is vaak voldoende om te beginnen met handelen bij vrijwel iedere online broker, ook internationaal. Visa en MasterCard worden standaard overal geaccepteerd, ook bij brokers die nog niet werken met iDEAL. Ook deze manier van betalen is veilig en er zijn geen extra kosten voor u aan verbonden.

E-wallets

In deze tijd dat beleggen vrijwel helemaal verloopt via de digitale wereld zijn er natuurlijk ook betaalmethoden die daarop zijn aangepast. Een e-wallet is een virtuele portefeuille waarmee u alleen via internet kunt betalen. De bekendste namen op dit gebied zijn Skrill en Netteler. Het is erg eenvoudig om een account aan te maken bij beide bedrijven. Het aanmaken van een account is gratis, maar meestal worden er wel kosten in rekening gebracht bij overschrijvingen of ontvangsten. Het voordeel van een e-wallet is dat de betalingen anoniem verlopen en ook veilig zijn. De virtuele portemonnee staat ook volledig los van uw bankrekening.  

Bankoverschrijvingen

De klant is (meestal) koning en dat geldt ook bij online brokers. Dus als u liever met een traditionele bankoverschrijving een account wilt openen, is dat bij de meeste brokers wel mogelijk. Natuurlijk kost het meer tijd om een gewone bankoverschrijving te verwerken, zeker als de broker internationaal is. Reken in dit geval dus op een paar dagen wachttijd voordat u kunt beginnen met handelen.


Populair bij online brokers