AON zet een stap vooruit


Voor de meeste consumenten is de angst voor inbraak verschoven van de achterdeur naar de computer of smartphone. De inbreker gebruikt immers tegenwoordig niet langer een koevoet om de achterdeur te kraken, maar een hacker om wachtwoorden te kraken waarvan de burger dacht dat deze hem beschermden. Net als inbraakpreventie een huis veiliger kunnen maken zijn er ook diverse methoden om dat te doen bij uw laptop, tablet of smartphone. Maar het blijkt een feit dat iedereen die zich begeeft op die digitale snelweg die internet heet, risico’s loopt. De media melden het vrijwel dagelijks: het in korte tijd plunderen van een bankrekening, het gijzelen van een computer of het simpelweg onbruikbaar maken van de apparatuur.

Bent u verzekerd voor cybercrime?

Tot voor kort kon dergelijke schade niet verhaald worden middels een inboedelverzekering. Daarvoor moest er een aparte verzekering afgesloten worden. AON heeft er nu voor gekozen om ook cybercrime toe te voegen aan de polisvoorwaarden. De ongeveer 150.000 verzekerden bij AON in ons land kunnen nu ook schade claimen op basis van cybercriminaliteit. De maximale vergoeding is gesteld op € 5.000. Het zal niemand verbazen dat er ook diverse kleine lettertjes bestaan waarin staat aangegeven wanneer een verzekerde recht heeft op een schadevergoeding. Toch is het een opmerkelijk stap van een opmerkelijke verzekeraar.

De geschiedenis van AON

Tegenwoordig zit het Amerikaanse hoofdkantoor van AON in Chicago . Ongeveer 50,000 mensen werken voor het beursbedrijf dat is genoteerd op Wall Street. Als particuliere belegger in Nederland kunt in via de betrouwbare online brokers op deze site de keuze maken voor AON of een andere verzekeraar.

Het woord AON betekent ‘eenheid’ in het Keltisch en de geschiedenis van het huidige bedrijf begint dan ook in Groot-Brittannië. In het jaar 1982 fuseerden twee grote Engelse vetzekeringsmaatschappijn en kozen voor deze naam. De notering aan de Amerikaanse beurs vond in 1987 plaats. Het grootste kantoor staat nog steeds in Londen. Na de beursnotering werden er vele internationale overnames gedaan en inmiddels is AON gevestigd in meer dan 100 landen waaronder Nederland, in ons land werd in 1991 de Hudig-Langeveldt Groep een onderdeel van het huidige AON concern. Daarmee verdween een Nederlandse verzekeraar die in de 17e eeuw was opgericht. Vooral de behoefte om schepen en hun lading te kunnen verzekeren was de aanleiding voor het ontstaan van de groep. Na meerdere naamswijzigingen verdween de oorspronkelijke naam volledig en wordt nu gesproken over AON Nederland.


Populair bij online brokers