Aankooptip IMCD


Wist u dat Berenberg Bank een van de oudste banken in Europa is. Deze investeringsbank werd in 1590 opgericht door de broers Hans en Paul Berenberg in Duitsland. De bank haalde het nieuws onlangs door IMCD op te nemen in de lijst ‘topideeën in de bedrijvendienstensector’. Het advies is verhoogd naar ‘buy’ van ‘hold’ en het koersdoel is gesteld op € 90. Op 27 januari 2020 is de koers circa € 78. Berenberg noemt IMCD een aandeel van hoge kwaliteit en met een hoog rendement op het geïnvesteerd vermogen. De onderneming bevindt zich in een interessante economische omgeving, aldus het advies.

IMCD, de onbekende in de AEX

Het aandeel IMCD is sinds 2019 opgenomen in de AEX. De onderneming heeft een groothandel in de verkoop van speciale chemicaliën en voedingsingrediënten. De letters staan voor Internatio-Müller Chemical Distribution. De naam Internatio-Müller zal bij particuliere beleggers gemengde gevoelens oproepen. Dit concern was een conglomeraat van bedrijven dat op het hoogtepunt meer dan 100 deelnemingen had. Vele bedrijven werden afgesplitst of verkocht. In 2001 werd IMCD verkocht aan investeringsmaatschappij AlpIvest.

In hetzelfde jaar 2001 verdween Internatio-Müller van de beurs. In plaats hiervan werd Imtech op de beurs geïntroduceerd. Dit bedrijf werd een beurslieveling van particuliere beleggers en liet uitstekende resultaten zien. Op het moment dat er twijfels werden geuit over de getoonde cijfers, bleef het vertrouwen van beleggers toch nog een tijd gehandhaafd. Maar met name bij projecten in Duitsland bleken door de plaatselijke directie grote verliezen te zijn verzwegen. Het faillissement van Imtech in 2015 vormde het trieste slotakkoord van dit onderdeel van Internatio-Müller.

IMCD, tot op heden

AlpInvest verkocht IMCD door aan AAC Capital in 2005. In 2010 kwam het bedrijf weer in andere handen. Dit keer werd het overgenomen door Bain Capital. In 2014 besloot Bain Capital de onderneming naar de beurs te brengen. De introductieprijs was € 21 en IMCD werd in eerste instantie opgenomen in de AMX. De snelle koersontwikkeling en het toegenomen handelsvolume zorgde ervoor dat het beursbedrijf in maart 2019 promoveerde naar de AEX.

Het hoofdkantoor van IMCD staat in Rotterdam en wereldwijd heeft het bedrijf ongeveer 2.500 werknemers. Met een omzet van rond de € 2 miljard en een winst van circa € 150 miljoen is het een van de kleinste ondernemingen in de AEX.

Heeft u als particuliere belegger interesse in het aandeel IMCD? Via de betrouwbare online brokers op deze site zijn er diverse beleggingsproducten hiervoor beschikbaar.


Populair bij online brokers