Social trading via eToro: de toekomst?


Eigenlijk is de gedachte achter social trading heel simpel: alle beleggers hebben hetzelfde doel, namelijk het goed voorspellen van een ontwikkeling op de markt en op basis daarvan rendement te realiseren. Dat kunt u alleen doen, maar u kunt ook de hulp van andere beleggers inschakelen. Klinkt dat theoretisch?

Voor social trading is er eToro

Zelf een netwerk vormen van beleggers en daar hulp zoeken om interessante beleggingsmogelijkheden te vinden, is natuurlijk ook mogelijk. Maar zelfs in deze tijd waar vrijwel iedereen een groot sociaal netwerk heeft opgebouwd via bijvoorbeeld Facebook is het vinden van een grote groep beleggers nog niet eenvoudig. etoro-trade_earnMaar dat is nu precies wat eToro al voor u heeft gedaan. En daarbij heeft eToro via de gepatenteerde OpenBook software de inzichtelijkheid optimaal gemaakt. Op de homepage van Openbook ziet u een nieuwspagina die constant wordt vernieuwd en waarop de trades van andere beleggers worden getoond. Aan de rechterzijde van de pagina ziet u een lijstje van de meest succesvolle traders in de afgelopen maanden. Door op de naam van een trader de klikken kunt u zien welke posities deze heeft ingenomen en welke resultaten daarmee zijn bereikt ( in procenten). Daarnaast kunt u ook nog zien hoeveel volgers deze trader heeft. Veel volgers is een teken van succes hoewel het natuurlijk nooit een garantie is. U kunt vervolgens zelf ook een ‘volger’ worden en op deze manier een soort ‘verzameling’ aanleggen van succesvolle traders die beleggen op een manier die ook u aanspreekt.

Als u heeft besloten bepaalde traders te volgen krijgt u op de ‘watch list’ te zien welke posities die innemen en kunt u besluiten om die zelf ook aan te schaffen indien deze u aanspreken. Maar het systeem gaat nog verder. U kunt namelijk ook aangeven met een bepaald bedrag (of een percentage van een bedrag) een trader te kopiëren in al zijn trades. Dan volgt u proportioneel deze trader in zijn beslissingen, ook bij het sluiten natuurlijk.

eToro is het proberen zeker waard

Spreekt het bovenstaande u aan? Dan is het heel eenvoudig om via eToro kennis te maken met social trading. Oefenen met de gratis demo account zal u al gauw wegwijs maken in de OpenBook software. En bij het openen van een echte account krijgt u een aantrekkelijke stortingsbonus. De website en het demonstratie materiaal is in Engels maar in het algemeen zeer duidelijk en inzichtelijk gebracht. Natuurlijk is eToro geregistreerd bij de AFM.


Populair bij online brokers