Innovaties in online beleggen


Beleggen is snel veranderd in de afgelopen 15 jaar en is daardoor ook voor veel meer particulieren haalbaar geworden. Natuurlijk is hier de mogelijkheid tot informatieoverdracht via internet vooral debet aan. Online brokers maken het vandaag de dag mogelijk dat een particuliere belegger praktisch in alle beschikbare producten op beleggingsgebied kan handelen en ook wereldwijd kan kiezen uit die markten die zijn belangstelling hebben. Beleggen is daarbij ook veel betaalbaarder geworden, omdat de duurste schakel (menselijke arbeid) in veel gevallen kon worden uitgeschakeld en worden vervangen door een computer. Maar online beleggen heeft ook op andere terreinen gezorgd voor innovatie op het gebied van beleggen, bijvoorbeeld social trading en doelbeleggen.

Nieuwe vormen van beleggen

Slimme particuliere beleggers kiezen voor u de juiste fondsen waar een goed rendement mee kan worden behaald en u hoeft niets anders te doen dan de trades die zij doen te volgen. En zelfs dat laatste kunt u aan de online broker overlaten. Het kopen en verkopen wordt automatisch gedaan op het moment dat uw ‘persoonlijke goeroe’ dat ook doet. En natuurlijk kost al dit moois u als belegger ook nog niets extra. Dat klinkt te mooi om waar te zijn , maar het is in feite toch iets dat mogelijk is bij social trading zoals u dat kunt doen bij bijvoorbeeld online broker eToro. Spreekt u deze nieuwe vorm van beleggen, die mogelijk is gemaakt door het internet, aan, neem dan snel een kijkje bij eToro en laat u overtuigen.

Doelbeleggen

Het klinkt misschien oubollig, maar het is vooral voor de startende belegger een must om over na te denken: welk doel heeft u met beleggen? Uiteraard wilt u een goed rendement op uw beschikbaar vermogen halen, maar het geld op zich is meestal geen doel, want het dient altijd weer een ander doel. Met een doelmeter kan een belegger waarden invoeren. Hierbij valt te denken aan het bedrag dat nodig is om een droomhuis te kunnen financieren of wellicht het bedrag dat nodig is op een bepaald tijdstip, wellicht om (eerder) met pensioen te gaan of om gewoon een bepaalde periode op vakantie te kunnen. Als daarbij het bedrag wordt aangegeven dat maandelijks kan worden gemist is het met de doelmeter mogelijk om te berekenen of uw doel binnen bereik is. Natuurlijk is ook deze doelmeter geen wondermiddel en dient u de uitkomst altijd zelf te beoordelen en er uw eigen situatie bij te betrekken. De mogelijkheid van een doelmeter en het daarbij passende doelbeleggen is ook een uitvloeisel van de automatisering van het beleggen.


Populair bij online brokers