CFD voor iedereen


Vanaf de jaren 80 van de vorige eeuw kwamen CFD beschikbaar op de markt. Het fenomeen werd met een heel bijzonder doel geïntroduceerd in het Verenigd Koninkrijk. Omdat de voordelen van het handelen met CFD steeds meer beleggers ging aanspreken, zijn er inmiddels ook gespecialiseerde online brokers. Deze spelen met name in op de behoefte van de particuliere belegger: gebruiksvriendelijke software, ondersteuning met een helpdesk, een groot scala aan mogelijkheden en de optie ook met kleinere bedragen te beleggen.

CFD: destijds bedoeld om belasting te vermijden

In Engeland werd in 1986 de ‘Stamp Duty Reserve Tax’ ingevoerd. Op basis hiervan zou belasting betaald moeten worden over iedere overdracht van aandelen of opties op de beurs. Omdat in de wet was opgenomen dat er alleen belasting verschuldigd zou zijn als de aandelen (of opties) van eigenaar wisselden, werd hier een mogelijkheid gevonden om de deze belasting te vermijden: de CFD. Een Contract For Difference waarbij alleen afspraken werden gemaakt over de waardeverandering van het onderliggende beleggingsobject, dat dus niet van eigenaar wisselde. En terwijl hiermee belasting werd bespaard, bleek ook dat het eigenlijk nog veel meer voordelen bood om op deze manier te handelen. Tenslotte hoefden er geen aandelen meer worden te verhandeld en kon met minder kapitaal toch worden geopteerd om de volledig winst van een stijging of daling op bijvoorbeeld een aandeel te realiseren. De hefboom die hierbij werd toegepast maakte het ook interessant om voor kleine waardeveranderingen te handelen. Ook voor de particulier waren de voordelen evident.

In de jaren 90 van de 20e eeuw kwamen de CFD ook voor particulieren beschikbaar. Eerst nog mondjesmaat en slechts voor aanzienlijke bedragen, maar toen duidelijk was dat er een echte markt bestond, gingen retail CFD brokers zich speciaal op deze klantenkring richten. Het aanbod van de onderliggende beleggingsmogelijkheden werd groter en de kosten lager. Ook voor de particuliere belegger is er op deze manier een nieuwe vorm van beleggen gecreëerd door een belastingmaatregel die in Londen werd bedacht en overigens nooit een succes werd.

Geld verdienen met CFD

Geld verdienen met CFD kan niet zonder risico’s, mede door de hefboom die kan worden toegepast. Diezelfde hefboom zorgt er echter ook voor dat met een redelijke beperkte inleg een bijverdienste of zelfs een volledig inkomen kan worden gerealiseerd. Als u ook wilt gaan handelen in CFD, kies dan altijd voor een betrouwbare online broker die gespecialiseerd is in CFD. Maak gebruik van een demoaccount totdat u de software volledig beheerst en begin altijd voorzichtig.


Populair bij online brokers