Beleggen in groei: blockchain


Wie het over blockchain heeft, zal dan in eerste instantie aan de basis voor cryptovaluta denken. Vooral door de bitcoin is deze technologie bekend geworden. Wat men echter vaak niet weet, is dat er vele andere toepassingen zijn voor blockchain. Dat is echter voor beleggers wel iets om in het vizier te nemen. Blockchain is vergelijkbaar met een digitale administratie waarmee niet kan worden geknoeid, omdat er gebruik wordt gemaakt van een enorm aantal computers om input in het logboek te zetten. Op deze manier kan men dus veilig financiële data overdragen. Als u beseft dat er momenteel op de wereld 30.000 banken zijn die onderling transacties moeten verwerken, zal het duidelijk zijn dat deze druk bezig zijn om blockchain technieken te implementeren. 

Blockchain is ruim toepasbaar

Voor banken zal het mogelijk zijn om veel veiliger informatie te delen door blockchain toe te passen. Niet alleen veiligheid is daarbij een groot voordeel, ook zullen transacties veel sneller, efficiënter en betrouwbaarder kunnen worden verwerkt. De kostenvoordelen voor banken die deze technieken zullen gebruiken zijn enorm te noemen. Maar niet alleen voor banken zijn er voordelen in de financiële wereld. Omdat via blockchain een grote hoeveelheid informatie behoudens financiële data kan worden overdragen en vastgelegd, zijn er ook voor verzekeringsmaatschappijen grote efficiencyvoordelen te behalen. Experts denken dat het bijvoorbeeld op termijn mogelijk is bij bepaalde polissen zonder tussenkomst van de mens de hele verzekering te laten afwikkelen. Denk hierbij aan een hagelverzekering.

Behalve de financiële sector zijn er ook al toepassingen van blockchain in het transport en de gezondheidszorg. In beide gevallen is het de grote hoeveelheid informatie die op een veilige manier kan worden verwerkt, die van belang is voor de gebruikers.

Waar moet u zijn als belegger voor blockchain?

Een aantal gerenommeerde Amerikaanse bureaus zoals Business Wire en MarketsandMarkets berekenen groeiverwachtingen van 50 tot 80% per jaar voor deze technologie. Momenteel zijn er een aantal spelers in de markt waar men grote verwachtingen van heeft, omdat ze een voorsprong lijken te hebben als het gaat om deze techniek. In Amerika zijn dat het aloude IBM en topper Oracle, in Engeland moet Accenture in de gaten worden gehouden. Wie liever voor Japan kiest zit bij NTT Data wel goed als het gaat om blockchain.

Gaat u voor beleggen in blockchain dan is het verstandig om te kiezen voor een broker die een ruim assortiment producten te bieden heeft. Ga bijvoorbeeld voor een van de betrouwbare brokers op deze site.


Populair bij online brokers